Amandine

de alilianaa in Dulciuri, 3 Ian 2016 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 200 g zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri cacao,
  • 9 linguri faina,
  • praf de copt,
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de rom - o lingura,
  • un plic capuccino
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 250 ml lapte,
  • 5 linguri cacao,
  • 2 linguri amidon,
  • 100 ciocolata amaruie,
  • 170 g zahar,
  • 200 g unt,
  • esenta rom
  • Fondant:
  • 100 ml apa,
  • 200 g zahar,
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Pentru ornare:
  • crema + 2 linguri frisca,
  • cireste confiate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se adauga albusurilor. Partea uscata, cacao, faina, praf de copt se amesteca si se adauga peste partea lichida, lingura cu lingura, incorporandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus. Se tapeteaza o forma dpretunghiulara cu foaie de copt, se toarna aluatul si se pune la copt pentru 30 min. Se face testul scobitorii. 

Siropul: apa, zaharul si romul se pun la fiert. Dupa ce au fiert se inlatura de pe foc si se toarna plicul de capuccino. Se da la rece. 

Crema: galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana devin o crema si cresc ca volum, se adauga amidonul , cacaua si laptele putin cate putin. Se aseaza pe foc. Cand compozitia devine ca o budinca se adauga ciocolata, romul si la final, untul.

Fondant: din zahar si apa se obtine un sirop pe care-l fierbem pe foc pana se leaga ca un sirop, la final adaugand ciocolata rupta bucati. Amestecam pana la topirea completa a ciocolatei si dam la rece. Acest fondant se face la final, dupa ce prajitura este asamblata si taiata. 

Asamblare: blatul de amandina este taiat in doua. Pe prima foaie se pune sirop, crema si a doua foaie, se insiropeaza si se da la rece pentru jumatate de ora. Se portioneaza, se toarna fondantul si la final se orneaza cu moate facute din 3-4 linguri crema si 2 linguri frisca. In fiecare mot am pus cate o bucatica de cireasa confiata. Rezulta o amandina foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "METROU"