Amandinele mele de casa

de Mariuka in Prajituri, 6 Ian 2012 | 6296 vizualizari

 

Este o reteta care am incercat-o de Craciun si spre surprinderea mea are gust de amandina cumparata si a fost foarte apreciata.

 

INGREDIENTE

  • Blatul este acelasi ca la prajitura cu crema de vanilie, doar ca se adauga o lingura de cacao in loc de zahar vanilat:   
  • 250 ml iaurt;
  • 250 ml ulei;
  • 3 oua;
  • aceeasi masura de iaurt plina cu zahar;
  • sare;
  • o lingura cacao;
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 2 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • un pachet unt;
  • o lingura cacao
  • Pentru glazura :
  • un plic glazura de la Dr Oetker     ·                               ·                         
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandinele mele de casa:

Blatul : 

Ouale se bat cu zaharul, se adauga iaurtul si uleiul treptat, sarea si cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina pana aluatul are consistenta unei smanatani. Se pune la copt intr-o tava de 20 cmx30cm pana trece testul cu scobitoarea.

Crema : 

Ouale se bat cu zaharul pe baie de abur pana se leaga ca o smantana. Se iau de pe foc si se adauga untul la temperatura camerei si cacao si se mixeaza bine

Asamblare : 

Blatul se taie in trei si se umple cu crema, iar deasupra se pune glazura de la Dr Oetker. 

TIPS-URI

1

Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandinele mele de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina