Andive gratinate

de Catalina L in Dulciuri, 15 Apr 2016 | 4183 vizualizari

 

Un fel de mancare foarte apreciat in Belgia si-n Franta.

 

INGREDIENTE

  • 7-8 andive mici
  • 4 felii de jambon
  • 50 g de unt
  • 2 linguri faina
  • 125 g de cascaval ras
  • 50 cl de lapte
  • 1 lingura buna de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive gratinate:

Se indeparteaza cotorul si se spala.andivele. 

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 25 g de unt, o lingura de zahar si o lingura de zeama de lamaie.

Lasati-le la foc mic sa se caramelizezez timp de 10-15 minute introrcandu-le pe toate partile.

Adaugati deasupra usturoiul tocat marunt cand sunt aproape rumenite. Scoateti-le pe hartie absorbanta.

 

Pregatiti sosul bechamel:

Intr-o tigaie adanca se topeste 25 g de unt, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare , piper si nucsoara.

La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

 

Incalziti cuptorul la 220°C.

Puneti un pic de cascaval ras pe feliile de jambon taiate in 2 (sau lasati-le intregi in functie de marimea andivelor).

Rulati andivele in jambon si le puneti intr-un vas de cuptor adanc.

Turnati peste ele sosul bechamel si presarati deasupra cascaval ras.

Lasati-le sa se rumeneasca timp de 20 de minute.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

16.04.2016, 06:50

Interesant!

Catalina L 1

16.04.2016, 11:31

multumesc ...mie-mi plac f mult andivele,vi le recomand

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite fantastice cu marmelada de coacaze