Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar

de Catalina L in Mancaruri de legume, 16 Noi 2019 | 1860 vizualizari

 

O leguma de sezon care ne place foarte mult.
Andiva sau cicoarea de Bruxelles este deseori ocolita pentru ca are un gust amar si astringent. Dar tocmai gustul ei o face unica in lumea culinara.
De data aceasta le-am gatit cu morcovi. amareala andivei se potriveste bine cu dulceata morcovului .
Le-am arozat cu un sos gustos cu branza chedar .
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/andive-sotate-cu-morcovi-si-sos-de.html

 

INGREDIENTE

  • 6-8 andive -600 gr
  • 2-3 morcovi fierti
  • 1 catel de usturoi
  • 15 g de unt
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri lapte
  • 2 felli de branza cheddar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar:

Pregatiti sosul cheddar:

Incalziti smantana. Cand este fierbinte adaugati feliile de cheddar rupte bucatele si laptele.

Amestecati bine pana cand branza se topeste complet si obtineti un sos legat.

Dati un tur de piper, puneti sare si rezervati.

 

Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele.

Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari.

Reveniti-le in 20 g de unt cu usturoiul tocat marunt si morcovii taiati bucati.

Puneti sare, piper.

Gatitie la foc mic, lasati-le  sa se caramelizeze un pic.

Adaugati 10 cl de apa si intoarceti-le in mod regulat.

Gatiti  in jur de 20 de minute.

Cand sant aproape gata , varsati deasupra sosul cu branza.

Reveniti impreuna 2 minute si serviti.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Andive sotate cu morcovi si sos de branza cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]