Anghemaht de pui cu cartofi natur

de Sidy in Pui, 6 Apr 2011 | 5202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 700 g cartofi
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghemaht de pui cu cartofi natur:

Spalam pulpele, indepartam pielita si le taiem in doua. Asezonam carnea. Uleiul de masline si un cubulet de unt le dam la foc mic, asteptam sa se topeasca untul apoi adaugam pe rand bucatile de carne si le lasam sa se prajeasca putin pe toate partile. Cepele se curata si se taie solzisor. Scoatem carnea de la prajit pe o farfurie si in grasimea ramasa calim ceapa putin pina devine sticloasa.

Adaugam carnea peste ceapa, apa pina o acopera si o lasam sa fiarba acoperit vreo 30 de minute. Intre timp punem untul ramas la topit, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.Punem doua polonice de zeama in care fierbe carnea, peste faina, invartind continuu. Adaugam sosul peste carne , amestecam si adaugam si feliile de lamaie curatate de coaja si de pielite. Lasam sa mai dea cateva clocote pina se fierb si cartofii in apa cu sare.

Servim pulpele cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde deasupra si cu o salata de sezon. Eu am servit-o cu salata de cruditati cu leurda. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghemaht de pui cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpite prajite