Un rasfat delicios!
Ansoa se spala in mai multe ape, se curata de intestine si se indeparteaza capul si sira spinarii, apoi se spala din nou in mai multe ape, pana cand aceasta e limpede.Pestii se scurg de apa si se pun intr-un recipient mai mare sau ca si mine in trei recipiente. Apoi se pune ulei de masline o parte si doua parti ulei de floarea-soarelui, cat sa acopere pestii. Dupa ulei se pun si zeama de lamaie si otetul in aceiasi formula ca si uleiul, doua parti zeama de lamaie, o parte otet de mere.
Eu la aceste recipiente am pun 2 linguri ulei de floarea-soarelui, o lingura ulei de masline, doua linguri zeama de lamaie, o lingura otet de mere.Se curata si se taie felii usturoiul si morcovul, apoi se pun peste pesti. La sfarsit se spala, se taie marunt si se pune peste pestii si frunzele de patrunjel. Se amesteca putin, se pune capacul peste fiecare recipient, apoi recipientele cu pestii se dau la frigider pentru cel putin 2 sau 3 zile.Dupa 2 sau 3 zile, se pot servi cu paine prajita.
Este un aperitiv sanatos, gustos si rapid. :)
Sa va fie de bine!!!