Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2017 | 4116 vizualizari

 

Am văzut această rețetă delicioasă la Adi și am trecut-o la favorite, iar acum i-a venit rândul. Tare bune au fost! Mulțumesc de rețetă Adi! 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 ouă medii
  • 200 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 30 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.
Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.
Adaugi condimentele si verdeața, omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.
Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.
Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.
Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.

 

 

TIPS-URI

1

Mixezi brânza de vaci pentru a nu rămâne bucăți mari care să se vadă în compoziția clătitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie