Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2016 | 19433 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase pentru orice ocazie!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 200 gr de salam
  • 200 gr cascaval Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco:

Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt, in forma de triunghiuri, ca la pizza. Punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.

Pe fiecare triunghi punem cate o felie de salam si una de cascaval. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca cam jumatate de ora. Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra. Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt putem folosi margarina.

2

Sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul.

3

Daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 g de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu salam si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu unt si branza