Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2019 | 4964 vizualizari

 

Azi, 15 februarie, vecinii nostri din sudul Dunarii si-au pus straiele de sărbătoare, deoarece sărbătoresc Ziua Naţională a Repulicii Serbia, in memoria zilei de 15 februarie 1804 cand a inceput lupta de eliberare a poporului sarb de sub ocupatia otomana.
O reteta rapida gasita pe site-ul sarbesc http://www.serbia.com/.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/crema-de-branza-cu-feta-kajmac-reteta.html

 

INGREDIENTE

  • 100 g de unt moale
  • 100 g de branza feta (sau cas sarat, uscat)
  • 100 g de smantana + 2 linguri de zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca):

Amestecati smantana cu zeama de lamaie.

Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena.

Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata.

Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti mai cremos.

L-am servit cu cartofi fierti, zacusca si paine completa. Minunat!

Il puneti peste cartofii calzi si dati un tur de piper. Puteti toca si amesteca in el ceapa, patrunjel, usturoi...

Eu l-am facut in special pentru a putea face reteta de Snitel sarbesc Karađorđeva Steak - vezi aicea.

 

Bun Kajmak !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinte pe lespede