Aperitiv langosi cu branza sarata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2019 | 8560 vizualizari

 

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!
Cel puțin noi așa îi servim și ne plac maxim.
Sunt buni și cei cu brânză dulce și aromă de vanilie, serviți la desert.
Sunt simplu de tot de preparat, doar necesită puțin timp pentru dospire.
Eu de data aceasta am folosit în loc de drojdie, garant pentru aluaturi dospite și în nici 15 minute, aluatul își dublase volumul.
Este un amestec de drojdie cu praf de copt care ajută aluaturile să se dezvolte mai repede decât drojdia simplă.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 38 g garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml lapte cald
  • Pentru umplut:
  • 250 g brânză telemea sărată
  • 250 g brânză de vaci, proaspătă
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv langosi cu branza sarata:

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul.

Încălzim laptele și diluăm sarea în el.

Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas.

Aluatul nu necesită ouă, că e bun și fără, nu necesită grăsime, că langoșii se prăjesc în ulei.

Deci este un aluat simplu, cu ingrediente puține și cu reușită sigură.

Frământăm, așadar, un aluat ferm, nelipicios, pe care îl lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care își va dubla volumul.

Cât aluatul stă la dospit, amestecăm brânzeturile cu untul și omogenizăm amestecul.

Împărțim aluatul în 10-12 părți pe care le modelăm în formă de sfere.

Întindem fiecare sferă de aluat într-o foaie de formă circulară.

Punem câte o lingură, mai cu vârf, de brânză la mijloc și îndoim aluatul peste umplutură, presând bine marginile.

Se pot lipi marginile aluatului umezindu-le cu apă. Eu  le-am răsucit ușor și le-am presat.

Lăsăm langoșii astfel formați 5-6 minute, să se mai dezvolte aluatul, apoi îi prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare.

Îi rumenim bine pe ambele părți să fim siguri că aluatul nu rămâne fraged în interior.

Îi scoatem, apoi, pe prosoape de hârtie absorbante și îi lăsăm să se tempereze, apoi îi servim cu poftă, alături de cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si carnaciori