Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2017 | 4863 vizualizari

 

Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului.
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de branza Ricotta
  • 1 aluat foietaj
  • sare
  • piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta:

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..

Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).

Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.

Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.

Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.

 

Bun Pastizz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv carnati in foietaj surpriza