Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2017 | 5827 vizualizari

 

Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului.
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de branza Ricotta
  • 1 aluat foietaj
  • sare
  • piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta:

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..

Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).

Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.

Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.

Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.

 

Bun Pastizz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]