Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2017 | 5157 vizualizari

 

Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului.
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de branza Ricotta
  • 1 aluat foietaj
  • sare
  • piper, oregano sec, seminte de mac (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta:

Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..

Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).

Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.

Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.

Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.

Caldute sunt un regal.

 

Bun Pastizz!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv maltez- Pastizz Ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza