Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2019 | 5385 vizualizari

 

Tot gândindu-mă ce să mai pun în pachetele pentru gustarea de la serviciu, mi-a venit ideea să prepar această Plăcintă aperitiv cu cârnați și mozzarella, care a ieșit tare bună.
Aluatul de plăcintă este unul foarte pufos, preparat cu bere cu ghimbir și puțină drojdie, cârnații sunt ușor picanți, iar mozzarella am combinat-o cu puțin chimen, frunze de busuioc și ketchup.
Cum să nu iasă bună la așa combinație!
Feliată în triunghiuri, sau în felii subțiri, este ideală a fi servită în pauza de masă de la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 1 ou
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 /4 linguriță sare
  • 50 ml ulei
  • 150 ml bere
  • 50 ml apă caldă
  • Pentru umplut:
  • 7 cârnați ușor picanți, subțiri
  • puțin ketchup
  • Pentru gratinat:
  • 100 g mozzarella
  • puțin ketchup
  • 7-8 frunze de busuioc
  • 1 linguriță semințe de chimen
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella:

Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea, uleiul și berea cu ghimbir și amestecăm totul, adunând și făina de pe margini. Frământăm un aluat nelipicios, dar nu foarte ferm, pe care nu îl vom lăsa la dospit ca la pâine. Se va dospi în timp ce lucrăm cu el. Pornim cuptorul la 180 de grade. Împărțim aluatul în 7 bucăți aproximativ egale, pe care le întindem în forme dreptunghiulare, de lungimea cârnaților. Le ungem la un capăt cu puțin ketchup, așezăm câte un cârnat pe margine și îl rulăm cu aluatul. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, în formă de spirală, începând de la margini către interior. Punem rulourile unul în prelungirea celuilalt, înbrăcând baza formei de copt. Cu o foarfecă de bucătărie, sau cu un cuțit, tăiem aluatul din loc în loc străpungând ușor și cârnații. Facem asta pentru a se coace bine cârnații din interior, lăsând să pătrundă mai rapid aerul cald la ei. Dăm forma cu plăcinta la cuptor pentru 35 de minutem la 180 de grade. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, scoatem plăcinta din cuptor și presărăm peste ea mozzarella rasă, frunze de busuioc rupte, ketchup și chimen. Se va gratina frumos și va fi mai aspectuoasă așa în mozaic. O lăsăm să se tempereze ușor și o putem porționa, pentru că este foarte bună și caldă, servită cu ketchup. Ce rămâne, luăm la pachet a doua zi.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti