Aperitiv placinta italiana de cartofi

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 14 Aug 2017 | 5955 vizualizari

 

Pentru această rețetă, m-am inspirat de pe site-ul Laurei Adamache.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 100 gr cascaval
  • 50 g parmezan
  • 125 gr unt
  • 150 gr sunca de Praga
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • pesmet 
  • unt pentru tapetat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta italiana de cartofi:

Fierbi cartofii în coajă 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoti din apa, ii lasi sa se racoreasca putin, apoi ii cureti de coaja.

Ii pasezi cu telul. Peste cartofii pasati, adaugi toate ingredientele de mai sus, cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Mixezi pana obtii o pasta.

Tapetezi o forma rotunda cu unt si pesmet. Pui jumatate din compozitia placintei de cartofi in tava si adaugi sunca taiata cubulete si mozzarella data pe razatoare, iar peste ele, cealalta jumatate din mixul de cartofi.

 Pudrezi placinta de cartofi cu parmezan si pesmet si introduci tava in cuptorul preincalzit la 200°C, cca. 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta italiana de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]