Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2017 | 5621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 300 g iaurt 2,5 %
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g cascaval
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri patrunjel
  • 3 linguri marar
  • 200 g iaurt grecesc
  • ulei pentru prajit
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel:

Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati pana rezulta un aluat pufos, usor de modelat, nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.

Umplutura: Se rade cascavalul si se amesteca cu 2 lg de marar si tot patrunjelul (tocate).

Sos: Iaurtul grecesc se amesteca usturoi maruntit, restul de marar, sare.

Aluatul se imparte in 7 bucati egale care se intind si peste care se pune umplutura de cascaval (cam 2-3 lg pline la fiecare). Se unesc marginile, venind spre centru, dupa care se intind cu sucitorul. Se prajesc in putin ulei, intr-o tigaie de ceramica, pe ambele parti. Se servesc cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

cristina1985 1

25.08.2017, 10:05

Multumesc!

miki_a 1

25.08.2017, 16:23

Umplutura e pe gustul meu, deci sigur sunt foarte buneeee!

Rocsi 1

26.08.2017, 21:00

Daca sunt cu cascaval, imi plac si mie. Iau o placinta fara sos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Evantai de cartofi