Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2020 | 4443 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit ce va face cinste oricarei mese.
 

 

INGREDIENTE

  • blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • 1 lingura de amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
    umplutura:
    • 400 gr ficat de pui
    • 1 ceapa
    • 1 lingura ulei
    • 100 ml lapte
    • 130 gr unt
    • 3-4 felii de gogosar acru
    • sare
    • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari:

Pregatim rulada.

Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile  cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc.

Cernem faina si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia de copt si cu ajutorul unei alte hartii de copt sau a unui prosop o rulam strans. O lasam sa se raceasca.

Pregatim umplutura.

Curatam ficatul de pielite, il spalam, il taiem bucati mai mici  si il scurgem bine. Tocam ceapa fin.

In uleiul incins punem ceapa. O lasam sa devina translucida, apoi adaugam ficatul. Cand ficatul si-a schimbat culoarea si nu mai lasa zeama, adaugam laptele caldut. Fierbem pana scade laptele, apoi  mixam compozitia bine impreuna cu untul, sare si piper dupa gust si lasam la racit.

Dupa ce s-a racit, adaugam gogosarul tocat fin si amestecam. Desfacem rulada racita si o ungem cu pateul de ficat, apoi rulam inapoi. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

daca timpul nu va permite puteti folosi pate din comert.

2

puteti folosi in blat orice alte condimente care va plac

3

folositi ficat de pui proaspat, de preferat de culoare mai deschisa

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui pane