Aperitiv rulada cu spanac si telemea

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 4158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 370 g cartofi fierti in coaja
  • 300 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 ou (pentru uns)
  • praf de copt (cine vrea,eu nu am pus)
  • Umplutura:
  • 450 g spanac congelat
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 lgta unt
  • 250 g telemea de vaca (daca e prea sarata, o tineti in apa, cateva ore)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu spanac si telemea:

Aluatul: Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt.

Umplutura: Se lasa spanacul la temperatura camerei, sa se dezghete. Se scurge si se da prin blender, apoi se adauga sare, unt si usturoi pisat.

Branza se marunteste cu furculita.

Se intinde aluatul pe o hartie de copt (pentru a-l putea rula), se pune un strat de spanac, apoi de branza si se ruleaza. Se pune cu grija, ca sa nu se rupa, intr-o tava mai mare de cozonac, se unge cu ou batut si se da la cuptorul preincalzit, 30-35 minute sau pana este gata.

.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv frantuzesc