Aperitiv saratele cu seminte si telemea

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2019 | 2261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 100 gr telemea de oaie tare rasa deasupra
  • 200 gr smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri seminte de susan in aluat
  • 2 linguri seminte de susan deasupra
  • 2 linguri seminte de in macinate in aluat
  • 2 linguri de chimen desupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu seminte si telemea:

Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat omogen care se lasa la rece peste noapte. Daca este cazul se mai adauga smantana ( totul depinde de cum se absoarbe in aluat si de cat este de grasa smantana). A doua zi semintele de susan se vor umfla in aluat.

Se intinde o foaie groasa de 5-6 mm si se taie cu pintenul formele dorite de saratele. Se unge cu albusul batut care a ramas de la cele doua galbenusuri de ou, apoi se presara deasupra dupa preferinte semintele de in sau de chimen, se rade telemeaua si se pun la copt la foc puternic pentru 10-15 minute, apoi la foc potrivit. Se servesc calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu seminte si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

RODIMUR

234 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Torta Pasqualina