Aperitiv scrob de oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2019 | 5237 vizualizari

 

Acest scrob este traditional in Nigeria si este servit cu peste prajit cu orez sau cu ignam prajit.
Este denumit 'tocană de ouă'.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/scrob-de-oua-nigerian.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 rosii mari sau 100 ml de sos de rosii de casa
  • piment verde habanero (atarodo) dupa gust sau boia de ardei
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de pudra de curry
  • cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scrob de oua:

Spalati si curatati legumele .

Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.

Idem taiati ardeiul verde bucatelele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Bateti ouale intregi cu un praf de sare.

Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.

Intr-o tigaie mica incalziti un pic de ulei. Reveniti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile si ardeiul si lasati sa scada la foc mic timp de 10 minute amestecand.

Daca folositi sos de rosii de casa ca mine , reveniti ardeiul cu ceapa si adaugati sosul de rosii dupa.

Lasati sa scada impreuna 5 minute.

Puneti, sare, piper, piment sau boia de ardei si pudra de curry.

Reduceti focul  si varsati peste sosul de rosii ouale batute.

Nu amestecati imediat, lasati sa se prinda un pic si amestecati dupa pana cans scrobul este gatit.

Luati de pe foc si serviti imediat.

L-am servit cu mancarica de linte.

Foarte simplu si bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scrob de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]