Aperitiv tarta quiche cu ardei

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 3985 vizualizari

 

concurs -  "tarte si placinte rumenite si iscusite"
Usor si rapid de facut aceasta tarta sarata este tot timpul foarte gustoasa.
De origine frantuzeasca din regiunea Lorraine, tarta "quiche" are ca baza o garnitura numita "migaine" un amestec de oua si smantana.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/tarta-quiche-cu-ardei.html

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foetaj
  • 200 gr bacon afumat
  • 4 oua
  • 3 linguri bune de smantana2 ardei : verde si galben
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 100 g de cascaval ras
  • boia de ardei
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta quiche cu ardei:

Spalati si curatati legumele.

Incalziti cuptorul la 200 ° C

Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ).

Adaugati ceapa si prazul tocate marunt.

Rumeniti si adaugati un pic de ulei daca baconul nu este gras. Lasati sa se raceasca.

Într-un castron, bateti ouale cu smantana și piperul. Adaugati un pic de sare (baconul este deja sărat).

Se pune aluatul in forma de tarta unsa cu unt.

Turnati compozitia cu bacon. Adaugati cascavalul taiat cubulete.

Turnati deasupra ouăle cu smântâna.

Decorati cu ardeii taiati lamele alternand culorile.

Presarati boia de ardei.

O puteti servi calduta cu o salata verde sau rece ca aperitiv.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta quiche cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Flan de dovlecel