"tarte si placinte rumenite si iscusite"
Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini.
Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min.
Dupa acest timp, intindem o foaie subtire si apoi imbracam formele mici de tarte dupa ce le-am uns cu putin ulei sau unt.
Dam la cuptor la foc mediu cam 10 min.
Umplutura:
In timp ce aluatul e in frigider si apoi la cuptor, pregatim umplutura.
Ceapa tocata marunt se caleste in unt topit. Adaugam ciupercile taiate feliute subtiri. Se inabusa 2-3 min. Adaugam patrunjelul tocat marunt, smantana si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana scade.
Dupa 10 min, scoate tarteletele din cuptor, apasa pe fund sa se desumfle care s-au umflat si umple-le cu compozitia de ciuperci. Mai lasam apoi la cuptor 7-8 min.
Se scot din forme si se decoreaza cu felii subtiri de rosii.