Aperitiv telemea marinata

de AnaDavid in Aperitive / Garnituri, 12 Oct 2017 | 2655 vizualizari

 

Pentru prima dată am mâncat-o în Grecia și de atunci am pregătit-o întotdeauna. O folosesc pentru salată, omletă, sandwich ... . Se poate pune rasa peste cartofi prajiti sau legume la gratar.
Dar dacă o serviti impreuna cu măsline, pâine prăjită și legume proaspete, piept de pui crispy, vă spun că este cel mai gustos bufet.
Servita intr-o seară cu prietenii, cu un pahar de vin sau prosecco (dar și cu bere este ok), va garantez ca va fi un mare succes.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr telemea
  • 200 ml de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță salvie uscata
  • 1/2 linguriță de busuioc uscat
  • 1/2 ardei iute
  • roșii uscațe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv telemea marinata:

Intr-un recipient, puneți mirodenii și uleiul împreună și amestecați.

Tăiați brânza în cuburi și puneți în borcan. Adăugați felii de ardei iute și roșii uscate.

Turnați uleiul cu mirodenii, închideți capacul și amestecați.

Păstrați-o în frigider până la 2 săptămâni, dar sunt sigura că se termină mai devreme.  

TIPS-URI

1

folositi doar mirodenii uscate, pentru ca daca sunt proaspate, este riscul sa faca mucegai

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv telemea marinata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branza cu mucegai, mere ionatan si dulceata de sfecla rosie