Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2017 | 5802 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 150 g sunca
  • 200 g amestec de legume
  • 1 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului legume
  • 1 mar mare
  • 1 lamaie
  • 120 g maioneza
  • 200 g smantana
  • 20 g gelatina
  • 7 oua prepelita
  • sare
  • piper
  • pentru maioneza:
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud
  • ulei
  • zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita:

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi, adaugi treptat cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens, pana cand obtii cantitatea dorita. Din cand in cand, adaugi putina zeama de lamaie pentru a nu se taia compozitia.
Legumele le fierbi in apa cu sare si o lingurita condiment Maggi Secretul Gustului legume.
Ouale le fierbi 5-7 minute, apoi le pui in apa rece. Dupa ce s-au racit, le cureti cu gija si le dai deoparte.
Marul il cureti de coaja, il tai cuburi si storci zeama de lamaie peste el.
Sunca o tai in cubulete mici si o amesteci cu marul si albusul de ou fiert (ramas de la oul folosit la maioneza).
Smantana o amesteci cu maioneza, o sarezi si o piperezi dupa gust.
Gelatina o hidratezi in 100 ml zeama in care au fiert legumele (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte), apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi o incorporezi in amestecul de smantana cu maioneza.
Amesteci toate ingredientele: legumele fierte, sunca, merele si smantana cu maioneza si potrivesti de gust, daca mai trebuie sare sau piper.
Tapetezi o tava de chec cu folie alimentara, torni jumatate din compozitie, asezi ouale de prepelita in linie, unul in continuarea celuilalt si acoperi cu restul de compozitie. Nivelezi si dai la frigider pentru cel putin 5-6 ore, inainte de a fi taiata si servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv terina de legume cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maki din miez de paine