Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 22634 vizualizari

 

Sunt foarte gustoase şi săţioase!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi medii
  • 6 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • sare
  • piper 
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea:

Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.

Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.

Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.

Răzuim cartofii de asemenea  pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.

Amestecăm până obţinem un aluat omogen.

Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.

Într-un bol batem restul de 3 ouă.

Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.

Încingem uleiul şi prăjm crochetele.

Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza si gris