Aperitive reci / Rondele cu bunatati

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 2 Feb 2010 | 32205 vizualizari

 

Ideale pentru a-ti intampina oaspetii , exelente la gust si cu o paleta de culori care iti fura ochii….va vorbesc acum de aperitivele reci, preparate pe felii rotunde de paine care gazduiesc orice bunatati aveti prin frigider, de la branzeturi la somon, icre negre, foie gras, creme de branza.

 

INGREDIENTE

  • branzeturi
  • somon afumat ,
  • icre negre,
  • foie gras,
  • crema de branza facuta de casa
  • salam uscat
  • bagheta taiata rondele
  • unt, ulei masline
  • verdeturi pentru decor coriandru, patrunjel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive reci / Rondele cu bunatati:

   De data aceasta am facut un platou asortat, este bine sa lasam fiecarui invitat ocazia sa aleaga ceva in functie de preferintele sale. Am facut asadar minirulouri de somon cu spuma de branza, rondele cu spuma de branza si somon afumat, rondele cu unt si icre negre, rondele cu unt si foie gras si rondele cu crema de braza si salam uscat. Pentru decor am folosit catea ramurele de coriandru verde.

   Preparare: rodele de somon cu spuma de branza. Taiem feliile de somon afumat in dreptunghiuri de 4-5 cm lungime si 2-3 cm latime. Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de spuma de branza, preparata din iaurt gras lasat o noapte la stors in frigider si amestecat apoi cu putina sare si ierburi aromate si o lingura se smantana grasa( asta am facut eu de data asta ) . Pentru decorul lor  folosim cateva fire de ciboulette (am pus eu) puteti sa folositi  si coriandru sau patrunjel. Dupa ce am asezat spuma de branza rulam cu grija si ridicam fiecare rulou in picioare si decoram cu ciboulette .

   Pentru rondele eu am folosit de aceasta data felii subtiri de bagheta pe care le-am prajit  cateva minute la foc mic intr-o tava pensulata cu ulei de masline. Puteti sa folositi si acele felii rotunde de paine din comert, canapés se numesc, eu prefer bagheta prajita ca are un gust mai natural. Am facut unele cu spuma de branza pe care am asezat feliute subtiri si marunte de somon afumat si am decorat intr-un colt cu cateva icre negre si cu ciboulette taiat fin peste . Peste altele am pus putin unt cand erau inca caldute sa se topeasca partial si am pus icre negre sau felii de foie gras si coriandru.

   Peste altele am pus unt si feliute subtiri de salam uscat. Am facut un platou pe un rond de lemn de data asta si am asezat rulourile in mijloc si rondelele asortate in jurul lor. Am decorat cu coriandru si este gata pentru a  intampina oaspetii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive reci / Rondele cu bunatati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

06.02.2010, 09:58

Venim, veniiiiim la sampanie !

Sylvia 1

06.02.2010, 12:18

Va astept cu drag, pun o sticla de Champagnie Brut la rece asta cred ca impaca toate gusturile

Cris2711 1

12.02.2012, 15:14

cu icre si somon ,minunat arata

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Platou festiv, pentru revelion