Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen

de mena29 in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2015 | 25474 vizualizari

 

Se fac rapid, sunt bune langa un pahar cu bere si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj congelat
  • seminte de mac
  • seminte de susan
  • seminte de chimen
  • fulgi de ardei iute uscat
  • 50 g cascaval ras
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
  • sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen:

Am scos de seara aluatul foietaj din congelator si l-am lasat sa se dezghete in frigider. 800 g de aluat insemnand doua rulouri a 400 g unul.

Am desfacut pe rand cele doua rulouri de aluat pe planseta de lucru si l-am intins frumos.

Am taiat fasii inguste de aproximativ 1 cm latime dupa care pe lungime le-am taiat pe jumatate.

Am amestecat galbenusul de ou cu lapte si am uns cu o pensula fasiile de aluat.

Cateva fasii le-am presarat cu susan, o alta parte le-am presarat cu mac, iar pe celelalte am presarat chimen. Pe jumatate din cele cu susan am pus si cativa fulgi de ardei iute uscat.

La sfarsit, jumatatea dintre fasii am rasucit-o iar cealalta jumatate am lasat-o asa. Am pus pe toate cascaval ras.

Am copt saleurile in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, pana au devenit aurii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri cu susan, mac si chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mena29 1

01.05.2015, 08:31

Va multumesc frumos pentru aprecieri,oameni dragi!

simona72 1

01.05.2015, 09:10

Aduc berea ca tot e 1 Mai!

mena29 1

01.05.2015, 10:27

Asa asa,Simona )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval