Apple Butter

de dentistutza in Dulceata / Gem, 16 Noi 2010 | 3571 vizualizari

 

Nu nu contine unt!!! Este 100% vegetal...si bun...si americanesc...
De fapt este inca o metoda de a pregati o baza de mere ca umplutura pentru tarte,clatite,pancakes sau gogosi, sau simplu tartinabila. Parfumata si dulce este!!!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg. mere (putin mai mult sau mai putin,nu conteaza)
  • zahar -aprox 2 cani
  • zahar brun-aprox 2-3 cani
  • 200 ml otet din mere
  • 100 ml. otet balsamic
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie (doar partea galbena)
  • optional 2-3 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Butter:

Merele se spala bine si se taie sferturi. Asa, cu tot cu coaja si samburi se pun intr-o cratita incapatoare (ideal ar fi un tuci mare), se stropesc cu otetul si se pun pe aragaz la foc mic sa fiarba pana se inmoaie merele si devin asemenea unui terci. Se amesteca des ca sa nu se prinda.  Urmatorul pas este pasarea merelor prin sita ca sa scapam de coaja si samburi. Piureul rezultat se masoara cu cana, si la fiecare 4 cani de mar se pun 2.5 cani amestec de zahar. Scortisoara, trebuie sa fie pusa cu generozitate caci ea confera gustul bun. Odata amestecate toate ingredientele cratita se da la cuptorul preincalzit la foc mic pentru min. 2 ore. Din 30 in 30 min. amestecam bine. Este gata atunci cand are o cul. brun intensa si lucioasa si nu curge de pe lingura. Se pune in borcane sterilizate.

TIPS-URI

1

 unii spun ca ar trebui sa stea la cuptor pana se "rade" cu lingura dar eu nu am vrut sa fie tare si sec. De gustibus...

2

cantitatile le-am dat cu aproximatie deoarece modul in care scad merele la fiert difera de la soi la soi. daca doriti o pasta mai groasa, puneti mai mult zahar si chiar mai adaugati putin otet in timp ce sta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Butter" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gem de mere