O aroma incredibila,amarettini si flori de trandafiri.
Mod de preparare blat:
Ciocolata o taiem bucatele mici si o punem impreuna cu uleiul intr-un castron de inox la topit pe baie de abur,cu flacara aragazului pe minim,amestecand continuu pana se topeste,dupa care o dam la o parte de pe foc.
Amarettini il punem intr-o punga de plastic mai rezistenta si il zdrobim cu sucitorul in asa fel sa devina marunt ca si un pesmet.
Punem amarettini zdrobit peste nugatul topit si amestecam pana se omogenizeaza.
Pe un platou punem un inel de tort cu latimea de 26 cm.
Acest inel il ungem cu pensula cu ulei pe partea interioara si ii aplicam o banda de hartie de copt de 6/40 cm.
Turnam compozitia in interiorul inelului,unde o distribuim pe toata suprafata si o nivelam bine cu o lingura.
Acoperim cu o folie de plastic si dam la rece la frigider.
Intre timp pregatim crema:
Caisele din compot scurse foarte bine de sirop,le zdrobim pana devin ca un pireu.
Albusurile le mixam cu 50 de gr.de zahar pana devine o spuma densa.
Galbenusurile le mixam cu 50 de grame da zahar la o viteza mare aproximativ 5 minute.
Mixam si frisca impreuna cu intaritorul pana devine si ea destul de densa, in asa fel daca intoarcem castronul sa nu curga.
Peste pireul de caise adaugam crema de galbenusuri ,siropul de trandafiri si mixam la o viteza mijlocie aproximativ 2 minute.
Adaugam apoi peste aceasta compozitie,jumatate din spuma de ou si jumatate din frisca amestecand usor cu o para de bucatarie,dupa care la fel procedam si cu a doua jumatate de spuma si jumatate de frisca,amestecand usor pana se omogenizeaza complet.
Scoatem blatul de la frigider si turnam compozitia peste,o nivelam cat se poate de bine, acoperim cu o folie de plastic si dam la congelator aproximativ 6 ore ,dupa care poate fi servita.
Inainte de a servi tortul il decoram cu petale de trandafir , zaharisite.
Mod de pregatire a petalelor de trandafir zaharisite:
Se desface bobocul de trandafir, petala cu petala.
Cu mare grija, ungem fiecare petala cu o pensula cu albusul de ou pe amandoua partile si presaram cu zahar tos.
Acestea se aseaza pe un platou si se lasa pana a doua zi, cand le putem folosi ca si decor.
1
Banda de hartie de copt este necesara pentru a nu intampina greutati la desprinderea inelului de tort.
2
Amarettini sunt niste keksuri mici de migdale care se servesc de obicei,alaturi de cafea (in special la italieni)
3
In loc de ciocolata de alune ,putem folosi si nutella.
4
In loc de amarettini se pot folosi biscuiti crocanti.