Ardei cu varza

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 11068 vizualizari

 

Va impartasesc reteta mamei mele, ii ies niste muraturi minunate. Varza din ei are o aroma aparte data de un iz subtil de chimen si marar...o delicatesa :)

 

INGREDIENTE

  • La 2 kilograme de ardei ( de preferat ardeii verzi subtiri sau ardei capia…eu aici nu am gasit )
  • o varza mare,
  • cateva frunze de telina,
  • o lingurita de chimen ( ii da un gust foarte bun )
  • sare mare dupa gust ( eu pun sa fie mai sarata varza cu putin decat la o salata obisnuita ) ,
  • cateva fire de marar, 
  • o mana de frunze de dafin,
  • piper boabe eu am luat amestec de 5 boabe de piper,
  • cateva boabe de mustar,
  • cimbru verde sau uscat ,
  • 2 radacini  de hrean taiate in tije subtiri   ,
  • 3 l de apa, o
  • lingura si jumatate de sare mare,
  • o lingura si jumatate de otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei cu varza:

 Varza se taie marunt si se amesteca cu sare, o lingurita de chimen, cateva frunze de telina taiata marunt putin marara  si se lasa asa o ora.

 Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea.

  Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza. In fiecare borcan ( eu am pus cateva de 1 litru si un bidon de 2 litri  ca asa am avut )   incepem prin a pune un strat de frunze ( telina, cimbru uscat sau verde si o foaie de dafin ), cladim apoi ardeii si punem printre ei frunze de dafin si cimbru, hrean. Punem apoi boabe de piper si  mustar si pregatim apa de pus peste ele. Eu am preparat 3 litri, pentru fiecare litru se calculeaza o jumatate de lingura de sare si o jumatate de lingura de otet, eu mai pun cand fierbe si cateva foi de dafin si boabe de piper. Lasam sa dea un clocot scurt si oprim focul si lasam sa se raceasca putin sa nu se sparga borcanele si turnam peste  ardei. Deasupra in borcan se pun frunze aromate (telina, cimbru) si se inchid ermetic cand sunt inca calde .

   Se pune un platou sub borcane in camara pentru ca s-ar putea ca in zilele ce urmeaza ( la mine s-a intamplat asa cu borcanele cu filet simplu ) sa iasa putina apa cum fermenteaza varza. Daca scade prea mult se completeza cu apa cu sare si otet facuta dupa reteta data, daca nu scade sa ramana ardeii in afara apei se lasa asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Nadina sa stii ca si aici sunt destul de mari, si grosi ma cam enerveaza asta . Sa iti aduca si hrean sau la voi se gaseste, eu aici nu gasesc decat ras la borcan facut de polonezi si ala. In valiza de cala pentru avion la intoarcere aveam hrean, leustean si pastai uscate eram ca Nea Marin cu diplomatul de praz daca ma verifica careva

Sylvia 1

22.09.2010, 11:13

Yafa exact langa fasolica merg cel mai bine

Corinuta 1

26.09.2010, 00:11

vai, ce-mi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar cu otet