Ardei gras si conopida, murate

de lia maria in Conserve, 15 Oct 2010 | 11373 vizualizari

 

O muratura asortata, colorata si foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 2kg conopida
  • 1kg ardei gras amestec (verde, galben si rosu)
  • Hrean
  • Marar uscat
  • Telina tije cu Frunze verzi
  • 2 plicuri picant fix
  • 300g zahar
  • 600ml otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei gras si conopida, murate:

Curatam si spalam conopida. Spalam si indepartam cotorul si semintele ardeilor pe care ii taiem in bucati mari.

Spalam 2 borcane de 3L, adaugam cate o crengta de marar, una de telina si 2 fasii de hrean, in fiecare. Asezam alternativ , ardeii si conopida pana umplem borcanele. Deasupra punem dinnou hrean, marar si tije de telina. Pregatim lichidul, conform instructiunilor de pe plicul; picant fix si-l turnam peste legume, apoi infiletam capacele, sau procedati ca mine: ale mele sunt fara filet, asa ca le-am legat cu celofan dublu si pentru o mai buna siguranta, cu hartie cerata, peste celofan.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei gras si conopida, murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Corinuta 1

15.10.2010, 18:32

vaaaai, asta-mi place rau de tot, da' cu ardeii umpluti cu varza te lingi pe degete

Bucataras Medi 1

15.10.2010, 19:38

buuuuuuuun................

nadina73 1

16.10.2010, 02:07

super mai ai loc pe rafturi in camara sau in beci?feliciatri 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete la borcan