Ardei umplut

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 21 Iul 2011 | 5501 vizualizari

 

Cea mai buna reteta, de la buni. Nicaieri nu am mancat un ardei umplut mai bun decat al ei. Secretul? Ardeiul fierbe in sos, nu se face sosul la sfarsit ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 6-8 ardei grasi (depinde de marime)
  • 2 cepe
  • frunze de patrunjel
  • 1/2 ceasca orez
  • bulion
  • sare, piper macinat, zahar
  • ulei pentru sos
  • 2 lg faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Carnea tocata se amesteca impreuna cu patrunjelul si ceapa tocate si cu orezul. Se condimenteaza cu sare si piper. Fiecare ardei, curatat de cotor si seminte, se umple cu aceasta tocatura fara a-i rupe.

Pe foc mic, intr-o oala cu fund gros, in cateva linguri de ulei, se pune faina, iar cand s-a ingalbenit putin se adauga bulionul/pasta de tomate si se lasa putin la ingrosat. Se condimenteaza cu sare si zahar, dupa gust.

Dupa aceea se aseaza ardeii, se pune sub vas tigla (altfel se va prinde sosul) si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pana ce ardeii se moaie si umplutura e fiarta.

TIPS-URI

1

Am folosit reteta aceasta si in post, inlocuind carnea cu un amestec de soia granuele (fiarta) si ciuperci; rezultatul a fost atat de bine primit ca lumea nu si-a dat seama ca nu e carne :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne, ciuperci si dovlecel