Ardei umpluti ardelenesti

de Rocsi in Porc, 31 Oct 2010 | 28654 vizualizari

 

I-am denumit asa pentru ca este reteta mamei prietenului meu,foarte putin modificata de mine.. ei sunt ardeleni..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei
  • 2 cepe mici
  • 1 fir praz
  • 1 rosie+3 rosii pentru sos
  • jumatate ardei kapia
  • 6 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • 10 linguri bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ardelenesti:

Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.

ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.

1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.

intr-o tigaie punem putin ulei.

cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin.

dupa vreo 10 min turnam peste kapia si rosia razuita.

mai lasam cam 5 minute apoi inchidem aragazul.

lasam sa se racoreasca putin.

orezul il spalam bine si il fierbem vreo 5 minute.

ardeii ii spalam si ii curatam bine de toate semintele.

intr-un bol punem compozitia de ceapa ,orezul fiert si carnea.

amestecam bine toate.

patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

il turnam si acesta peste umplutura.

condimentam cu sare ,piper si boia de ardei.

adaugam si oul si invartim bine compozitia .

cu aceasta umplem ardeii.

dupa ce am umplut ardeii ii asezam int-o oala mai larga la gura.

cele 3 rosii le curatam pielita si le dam pe razatoare.

le amestecam cu 2 cani apa(sau mai multa ,in functie de marimea oalei in care ii fierbeti) putina sare si cele 10 linguri de bors si 2 linguri de ulei.

turnam acest sosulet peste ei si ii dam la cuptor sa fiarba pana ce s-au facut.

pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cristian28 1

01.03.2012, 20:14

imi pare rau ca trebe sa o sun dar mai invaza daca tot vrei sa ne faci reclama la noi din ardeal la noi in ardei umpuluti nu se pune bors sub nici o forma eu chiar sunt di ardeal si nu se face asa ceva

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Cristian am si scris la inceput ca reteta e modificata putin de mine,iar eu fiind moldoveanca folosesc bors!!

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Si chiar nu vreau sa va fac reclama sau antireclama ca nu am de ce!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas