Ardei umpluti cu carne

de Patricia Iordache in Porc, 26 Apr 2013 | 12208 vizualizari

 

Cati dintre noi nu mancam in copilarie ardeiul umplut, dand "coaja" de-o parte...Amintindu-mi asta, m-am gandit sa fac ardei umpluti - nu mai facusem de multa vreme - sa testez daca si Rares al meu mananca asa cum mancam eu in copilarie. Si...surpriza...a mancat tot ;)

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei potriviti;
  • 500 gr. carne de porc (sa aiba si putina grasime);
  • 2 cepe potrivite;
  • 1 morcov;
  • putin ulei;
  • 2-3 rosii;
  • marar;
  • patrunjel;
  • 1-2 linguri cu bulion/suc de rosii;
  • 1 ceasca cu orez;
  • sare;
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Spalam ardeii si le scoatem cu grija cotorul si semintele. 

Tocam ceapa si dam morcovul pe razatoarea cu gauri mici. Punem putin ulei intr-o tigaie si calim usor ceapa si morcovul adaugand o cana cu apa. Dupa 5 minute adaugam bulionul, orezul, sarea, piperul si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana ce scade apa.

Punem carnea intr-un castron incapator si adaugam amestecul din tigaie. Presaram marar si patrunjel tocat, potrivim iar de sare si piper si amestecam foarte bine.

Cu acest amestec umplem ardeii.

Din rosii taiem capacele mici pe care le asezam in capatul ardeiului umplut, astfel incat sa fim siguri ca in timpul fierberii nu iese umplutura.

Intr-o tigaie incapatoare punem putin ulei si apoi prajim usor - pe toate partile - ardeii umpluti.

Mutam ardeii rumeniti usor intr-un vas pe fundul caruia punem un strat de felii de rosii. Ii acoperim cu un amestec de apa si bulion sau punem suc de rosii, presaram din nou putina sare si piper si ii lasam la fiert, acoperiti cu capac, aproximativ 30 minute.

Punem apoi vasul cu ardei la cuptor, la 200 grade, timp de 30-40 minute pana scade putin sosul.

TIPS-URI

1

Sunt deliciosi daca ii servim cu putina smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

26.04.2013, 21:45

Foarte buni mai sunt..Sa se mai ieftineasca puin si fac si eu

cichi20 1

26.04.2013, 22:04

vai ce dor miii...

Patricia Iordache 1

27.04.2013, 09:02

Rocsi, cichi20...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]