Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata

de mihasara in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2018 | 2887 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de miel tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță menta uscata
  • 1 vârf de lingura boia dulce
  • 140 g iaurt gras
  • Câteva frunze mentă proaspătă
  • 4 ardei grași sau mix de ardei gras și ardei capia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata:

Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut pe care il ungem cu putina untura sau tot cu ulei de masline. Adăugăm apa fara sa ii acoperim in întregime.
Punem capacul și îi dăm la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Stingem focul și îi mai lăsăm in cuptor cel puțin 15 minute, după care ii putem servi cu un sos simplu de iaurt cu menta și ulei de măsline.

TIPS-URI

1

Sosul de iaurt îl pregătim amestecând iaurtul cu frunzulite de menta proaspătă tocata foarte mărunt cu ulei de măsline și puțină sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tuslama domneasca de burta, cu galbiori