Ardei umpluti cu carne de porc si pui

de Moni_alex in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2015 | 5493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei pentru umplut
  • un ardei rosu pentru sos
  • 600 g carne tocata porc si piept de pui
  • o ceapa mai mare
  • o jumatate cescuta orez cu bobul rotund
  • 4 rosii coapte
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingurita vegeta
  • o lingurita sare
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc si pui:

Se spala ardeii, se scoate cotorul cu semintele si nervurile din interior apoi se lasa la scurs cu deschizatura in jos.

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Ceapa se taie marunt si se inabuse pe foc cu o linguta de ulei si putina apa.

Carnea se amesteca cu orezul, sarea, vegeta,o lingurita cimbru si ceapa racita.

Se umplu ardeii cu umplutura nu complet pentru ca se mai umfla orezul, se pun capacele de rosii si se aseaza intr- cratita.Se adauga apa cat sa acopere ardeii, un praf de sare, foile de dafin si se fierb cam 30 minute.

Pentru sos se decojesc rosiile, se taie marunt, se amesteca cu pasta de tomate, ardeiul rosu taiat si o lingurita de cimbru.

Dupa cele 30 minute se adauga sosul de rosii peste ardei si se dau la cuptor pentru 45 de minute pana se rumenesc bine.

Cand sunt gata se presara patrunjel verde.

Se servesc cu smantana sau iaurt, dupa preferinte.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc si pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume