Ardei umpluti cu carne de vita

de Kori in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2011 | 25399 vizualizari

 

Intai multumesc celorlati (celorlalte) bucatarasi (bucatarasele -oare am zis corect?) pt primirea calduroasa :).
N-am fost demult pe aici , am fost cam ocupata ( ma tem ca asta e la mine un obicei prost, dar cu care deja m-am resemnat sa traiesc, si ma consolez cu scuzele: 3 copii, servici, etc).Am facut ieri ardei umpluti si pt ca toata "gasca" mea pretinde ca sunt super buni, pun reteta aici. Asta e una din variantele mele de ardei umpluti, pt ca stiu ca e o reteta foarte veche, si ca exista zeci de variante de-a ei:)

 

INGREDIENTE

  • umplutura: 
  • 400 gr orez (e buna si spartura de orez) 
  • 600 gr carne de vita tocata (cumpar de unde aleg carnea si o toaca in fata mea) 
  • 2 cepe medii 
  • 2 linguri boia 
  • 1 lingura piper (asta si dupa gust) 
  • 1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust 
  • o legatura frunze de patrunjel 
  • o legatura marar 
  •  cimbru 
  • o rosie mare ( sau o lingura de pasta de tomate)  
  • 2 oua 
  • 20 ardei mici 
  • 1,5 l suc de rosii 
  • sorici de porc (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).

Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat) ,boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.

Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.

Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.

Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:22

buni rau si arata super bine

Kori 1

23.09.2011, 22:58

jolygina si mamaieelena multumesc

Zebra 1

05.04.2015, 08:08

Hallo! Atentie! La 600 g carne tocata se pune o cantitate de cel mult 100 g orez si nu 400 g cum e in reteta! Sa fie greseala de tipar? Carmen.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante