Spalam ardeii si ii curatam cu grija de cotoare, folosind un cutit ascutit cu lama subtire.
Carnea tocata se amesteca cu: 1 ceasca orez spalat,1 ou,1 lingurita de vegeta,1 ceapa tocata marunt,1 ardei tocat marunt,sare,piper, marar si cimbru dupa gust.
Umplem ardeii cu amestecul obtinut, din rosii taiem felii pe care le vom folosi pe post de "capace" la ardei.
Asezam ardeii intr-o cratita incapatoare, de preferat sa nu se suprapuna, ii acoperim cu apa rece, punem 2 foi de dafin in cratita si cateva bobite de piper si lasam sa fiarba la foc potrivit cca 40 minute.
Dupa ce au fiert se scot ardeii intr-o strecuratoare, in apa in care au fiert vom incorpora un amestec obtinut din: faina,amidon, pasta de ardei, pasta de rosii, frunze uscate de marar si telina.
Amestecam in continuu pana se ingroase sosul.
La servire se presara patrunjel verde si bobite de mustar.
Pofta buna!