Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

de Toamna07 in Pui, 25 Mai 2012 | 6520 vizualizari

 

Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece.
Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay.
Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu un sos racoritor din smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente uscate:
  • 10 aripi de pui
  • 4 linguri cu faina
  • o lingurita cu boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • putin pipersare de mare
  • Ingrediente pentru sosul picant:
  • 50 gr. unt
  • 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
  • 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • Ingrediente pentru sosul de smantana:
  • 150 ml. smantana
  • 4 linguri cu maioneza
  • un fir de ceapa verde
  • sare de mare
  • piper negru
  • o lingurita cu zeama de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde:

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram  bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora.

Intre timp pregatim sosul iute si  punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins  adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, passata  de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca.

Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim  timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate.
Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine . 

Sosul de smantana il pregatim in felul urmator :

Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie .

Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.

Gustul este inedit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante in crusta crocanta