Baclava

de ANCA in Prajituri, 23 Feb 2013 | 7511 vizualizari

 

..sau the best baclava ever!:)) am reteta minunata de la o prietena care o are la randul ei, de la o prietena cu origini turcesti de pe la Constanta! Cel mai simplu mod de preparare, dupa cum se face in zona respectiva, dar atat de buna, ca as manca o tava fara sa respir!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta de 400 g
  • 500 g nuca tocata
  • 750 g zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie mare
  • vanilie, rom, apa de flori de portocal sau de trandafir, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total.

Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.

Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile.

Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu ulei sau unt topit), punem jumatate din cantitatea de nuci pisate, apoi din nou 5 foi (la fel, fiecare unsa), punem si restul de nuca, iarasi foile ramase, unse. Taiem baclavalele in patrate/dreptunghiuri/triunghiuri, dupa cum va e mai comod.

Dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneasc, apoi insiropam.Se lasa la racit in cuptor cu focul stins.

Enjoy!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

24.02.2013, 14:04

imi place la nebunie baclavaua

Merisor 1

25.02.2013, 06:01

danakarin 1

25.02.2013, 09:08

Imi place foarte mult, nu am facut niciodata. Am mancat doar la cofetarie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]