Baclava

de jolygina in Prajituri, 30 Mai 2010 | 8077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 600g miere
  • 2 fiole esente de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara
dupa care se pun peste foietaj si se ruleaza
dupa ce s-a rulat taiem produsul obtinut in bucati mici si le punem in tava
le dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min
dupa care pregatim siropul:
punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom
punem siropul peste bucatile de baclava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min
se serveste rece ,cu siropul peste ea (care nu a fost absorbit de foi)
pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Miha 1

30.05.2010, 23:56

Ce frumusete de copil.

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 21:09

la fel zic si eu ca fac, eu cred ca mai bine de 1 an, ma uitam la Ginere de import pe canal d, anul trecut , eram insarcinata si salivam la baclavaua lor...insa nici pana azi nu am facut-o...arata super!!!!

jolygina 1

04.09.2011, 16:07

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crusta crocanta de nuci