Baclava

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 1 Iul 2010 | 6204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -400 g foi de placinta
  • -250 g nuci
  • -250 g alune
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri zahar
  • -150 g unt
  • SIROP:
  • -100 ml apa
  • -100 g zahar
  • -100 g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile se impart in 3 parti si se taie dupa marimea tavii(eu am facut in tava de la aragaz).Fiecare foaie se unge cu unt/ulei,iar dupa prima parte de foi se pune 1/2 din compozitia de nuci,alune(macinate),zahar si scortisoara,din nou foi unse,umplutura si ultimul strat de foi unse.

Se portioneaza si se da la cuptor pana se rumenesc! Din apa,zahar,miere se fierbe un sirop si se toarna peste baclava atunci cand se scoate din cuptor! Se lasa la racit pana absoarbe tot lichidul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

Laly 1

02.07.2010, 00:40

Bitza ce mananca baiatul meu cand fac.Nici nu are rabdare sa se raceasca.Este tare buna

Julie 1

02.07.2010, 09:02

Si mie imi place tare mult!

lia maria 1

02.07.2010, 09:10

si mie imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]