Baclava cu nuca

de mimmi in Prajituri, 14 Iul 2014 | 10037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi placinta bella 400g (28 foi)
  • 500g nuca macinata
  • 50g fistic
  • 250-300g unt
  • 2 linguri zahar + 300g
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • un varf lingurita nucsoara macinata
  • 1 pahar apa
  • 1/2 lamaie
  • 5 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava cu nuca:

Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta suprapuse, care reprezinta baza baclavalei. Impartim nuca in patru parti egale (125g) iar prima parte o presaram uniform pe baza baclavelei.Urmatorul pas, continuam suprapunerea foilor de placinta unse bine cu unt topit, de data aceasta folosind 5 foi de placinta, din nou presaram 125 g de nuca si continuam cu inca 5 foi de placinta unse, 125 g de nuca, 5 foi de placinta unse cu unt topit, 125 g nuca macinata si 5 foi de placinta unse bine cu unt topit. In total vor rezulta 5 straturi din foi de placinta si 4 straturi din nuca macinata.Dam baclavaua la frigider 30 de minute, pentru a se intari putin untul si a putea taia baclavaua. Portionam baclavaua in cca 30 de felii egale (atatea mi-au iesit mie), Iar untul topit ramas, il turnam printre feliile taiate, aceasta ajutand sa nu se usuce marginile in momentul coacerii.

Coacem la foc mic, pana obtinem o frumoasa crusta aurie. In timp ce baclavaua se coace, pregatim siropul.

Punem la foc, un pahar de apa cu 300 g zahar si lasam sa se lege. In acest moment adaugam sucul de la 1/2 lamaie si mierea si mai lasam sa fiarba 3 minute si il lasam la racit.Scoatem baclavaua din cuptor si turnam siropul rece (cat baclavaua este fierbinte) Acoperim tava cu un prosop umed si o lasam sa se raceasca complet (daca avem destula rabdare) pentru a se intrepatrunde aromele. In momentul servirii, o decoram cu fistic tocat grosier si picurata cu miere. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu nuci