Bagels

de Maria68 in Piine, 21 Feb 2012 | 5279 vizualizari

 

Acesti covrigi din aluat dospit, fierti in apa, iar apoi copti, sunt deliciosi daca se servesc proaspeti, umpluti cu crema de branza si somon afumat. Sunt absolut deliciosi!!!!! Iar cum dimineata curg pachetelele pentru scoala, sunt bineveniti, chiar daca sunt in diverse moduri preparati(nu neaparat cu somon).

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina, in plus pentru prelucrat
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 oua
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui. 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagels:

Se pune faina intr-un castron. Se adauga sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc. Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina. Se adauga aproximativ 200 ml apa calduta la faina. Se amesteca totul cu spirala pentru aluat a mixerului, obinand un aluat lipicios.

Se presara faina pe supafata de lucru, se framanta aluatul energic aprox. 10 min, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40  de minute , sacreasca pana isidubleaza volumul. Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale. Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de cca. 20 cm. din care se formeaz un covrig. Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.

Se incinge cuptorul la 200 grade(180g cu ventilator) se tapeteaza tava cu hartie pentru copt. Se pun covrigii necopti in tava si se lasa 20 min. acoperiti, la dospit. Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare. Covrigii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde. Se scot din apa si se pun inapoi in tava Se bate al treilea ou. Se ung cu el covrigii prefierti. Apoi se coc in cuptorul incins 15 min., pana se rumenesc.

Se scot din cuptor, se pun pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

Covrigii raman proaspeti pana la trei zile daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

kamy 1

21.02.2012, 20:28

da in poze sunt covrigi???

MIUTA 1

22.02.2012, 17:29

Foarte bun

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:20

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turtite simple