Banana Bread este de fapt o reteta de chec cu banane, cu bananele acelea foarte coapte care nu le mai mananca nimeni. Vi se intampla si voua, nu-i asa? Mie da, si deseori am facut diverse combinatii de chec cu banane, care mai de care, pe placul copiilor. De data aceasta am adaptat totul pentru Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Intr-un bol mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam apoi, pe rand, oul si banana pasata cu furculita si omogenizam. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si bobitele de ciocolata.
Compozitia se toarna intr-un vas de yena (16 cm diametru) bine uns cu unt si tapetat cu faina. Se acopera vasul cu hartie de copt, pentru ca aburii formati in timpul prepararii sa nu se scurga în interior.
In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Asezam vasul cu compozitia pentru banana bread.
Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune. Setam programul DESERT, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul si scoatem cu grija vasul din interior. Lasam putin sa se racoreasca, apoi rasturnam pe un platou.
Pofta buna!