Bănuţi cu nuci şi ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 15 Dec 2011 | 4455 vizualizari

 

Am pregătit aceste delicioase fursecuţe special pentru un concurs la care particip pe blogul Andreei Dianu – Pasiune pentru bucătărie cu premii de la Păstăi de vanilie. Sper să le încercaţi. Se fac foarte uşor şi sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru bănuţi:
  • 200 g făină
  • 100 g nuci măcinate
  • 120 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de scorţişoară măcinată
  • 1 ou rece
  • 100 g unt rece
  • esenţă de migdale
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală
  • Pentru umplutură şi decor:
  • 120 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt
  • 70 ml frişcă lichidă  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bănuţi cu nuci şi ciocolată:

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic pentru 30 de minute.

Între timp se prepara crema: se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, untul şi frişca lichidă. Se amestecă continuu până se obţine o cremă. Se lasă să se răcească.

După cele 30 de minute, aluatul se întinde în foaie nu prea subţire pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar cu gura mică.Se pun bănuţii pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 10 – 12 minute. Când sunt gata se lasă să se răcească puşi unul lângă altul, nu suprapuşi.

Se lipesc doi câte doi cu cremă, deasupra se ornează cu linii de cremă (pentru asta e nevoie să mai fie înmuiată la foc mic crema care capătă consistenţă) şi se presară cu restul de nuci măcinate. Se servesc a doua zi când s-au înmuiat de la cremă şi aromele s-au întrepătruns. Se pot păstra în cutii de metal pentru mai mult timp.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bănuţi cu nuci şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu gutui