Barcute de dovlecei la cuptor

de susu in Mancaruri de legume, 9 Dec 2010 | 9153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei potriviti
  • 8 rosii medii
  • 2 galbenusuri de ou
  • Cateva linguri cu smantana
  • Un castron cu branza rasa sau faramitata
  • 1 legatura de marar
  • Piper alb
  • Sare
  • Unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de dovlecei la cuptor:

Taiem cateva rosii felii, le asezam in tava cu putin marar tocat si cateva cubulete de unt din loc in loc. Taiem dovleceii spalati in doua pe lung cu tot cu codita si coaja pentru ca se papa direct din ei. Dovleceii se scobesc cu un instrument special sau cu lingurita daca nu aveti. Eu am folosit cea pentru inghetata si pepene si a mers struna. Se lasa un pic de pulpa si pe coaja nu se scobesc de tot. Pulpa dovleceilor se toaca marunt si se amesteca cu restul rosiilor tocate, mararul, piperul, putina sare si branza. Se gusta umplutura sa nu fie prea sarata. Eu am pus branza grasa de oaie si nu prea multa sare.

Se aseaza dovleceii in tava si se umplu cu branzica. Se dau la cuptor pentru 30 de minute dupa care se amesteca putina smantana cu branza si galbenusurile si se pune deasupra sa se gratineze frumos. Se mai lasa vreo 10 minute si sunt numai buni de servit.

Eu sa fiu sincera am facut cu niste branza ramasa prin frigider ca nu stiam ce sa fac cu ea. Rosiile in combinatie cu untul si mararul au avut un gust senzational deci serviti si cateva rosii la dovlecei si cine mai doreste putina smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de hribi