Bastonase picante

de epurasha2bb in Vita, 14 Apr 2010 | 4918 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei capia rosu,
  • 2 morcovi,
  • 2 felii groase de telina radacina
  • un pumn de teci de fasole verde congelata,
  •  1 ceapa,
  •  1 graunte de usturoi,
  •  1 ardei mic iute rosu,
  • suc de rosii un pahar (mai gros si fara seminte),
  • , piper, condimente mix legume,
  • vrabioara de vitel 1/4 kg(sa fie proaspata neaparat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase picante:

Se taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu am folosit sistemul Doubletta.

Se toaca o ceapa si un graunte de usturoi. Se calesc in zeama de legume cu putin ulei.Se pune sare, piper si un mix de condiment legume.Se adauga suc de rosii dulce cam un pahar.Se lasa sa se amestece aromele.Se adauga o frunza de dafin.Se mai amesteca un minut.Apoi adaugam si legumele si carnea care deja sunt patrunse de la aburi si au culoarea inca vie.Se scoate frunza de dafin si se adauga un ardei iute rosu mic.

Atentie! inainte de a folosi ardeiul ungeti degetele cu ulei si pregatiti un bol cu apa rece cu cuburi de gheata.Va atenua arsura provocata de ardei pielii.

Se despica cu grija ardeiul, se taie vinisoarele si se curata de seminte.Se taie mici rondele si se adauga in tigaie cu sosul si carnea.Se lasa foarte putin, doar cat sa interfereze aromele.Se serveste calda impreuna cu inimioare decupate cu forma de plastic din felii de mamaliga rece.

Intre feliile de mamaliga se poate pune si cate o inimioara de branza.Deasupra firicele de marar si 2 ardeiasi iuti aprigi.Asta e! pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase picante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.04.2010, 13:11

super bn arata,

epurasha2bb 1

14.04.2010, 14:23

mihaelar63 1

14.04.2010, 15:09

incantatoare culori iar legumele abia patrunse

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]