Batbout (painici marocane)

de Angelina_Elena in Piine, 16 Sep 2013 | 6056 vizualizari

 

By Jamila!

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 400 ml apa calduta
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batbout (painici marocane):

Intr-un bol punem faina si sarea.

Facem o gropita in mijloc si punem drojdia, zaharul, turnam putina apa calduta si amestecam pentru ca drojdia sa se dizolve.

Turnam treptat apa ramasa si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam pana isi dubleaza volumul, aproximativ 60 de minute.

Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie subtire de 0.5 cm.

Decupam 14 cercuri mari apoi le lasam sa mai stea 15 minute la dospit.

Punem o tigaie de teflon la incins (fara pic de ulei).

Apoi punem cate 2 bucati de aluat, le lasam pana se umfla (fara sa miscam tigaia), apoi le intoarcem pe cealalta partea si le lasam sa se rumeneasca.

Noi le-am umplut cu un amestec de legume si piept de pui. Au fost minunate!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus obtinem 14 painici marisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batbout (painici marocane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]