Bavareza de mure

de daniastefania in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 4390 vizualizari

 

Astazi va invit la o portie de bavareza de mure. Usoara, delicata si dulcee!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mure congelate
  • 100 gr + 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 albusuri de ou
  • 1 plic gelatina
  • Ulei pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de mure:

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Murele, pasate anterior, se pun la fiert impreuna cu 100 gr zahar. Le fierbem la foc mic cam 5 minute. Strecuram sosul de mure obtinut printr-o sita, pentru a nu ramane seminte. Adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve.

Batem bine frisca si o adaugam la mure. Albusurile se bat spuma cu 3 lingurite de zahar. Adaugam si spuma, usor, la mure.

Ungem cu putin ulei o forma de savarina. Turnam compozitia de mure, in forma si dam la congelator, pana se intareste.

O scoatem apoi din forma si servim o portie sanatoasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de mure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca cu mere si ciocolata