Beef Bourguignon

de Brindusa in Vita, 25 Ian 2010 | 6807 vizualizari

 

Dureaza cam mult, dar e tocmai buna pentru un pranz de week-end. Si de asemenea se si poate reincalzi foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita mai proasta (pentru ca o sa fiarba 2 ore, iar cea foarte frageda se topeste)
  • 200 g bacon
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 800 g ceapa mica (salote)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 g unt 
  • trei linguri de faina

  Marinata:

  • 3 catei usturoi taiati in 4
  • 2 cepe mari taiate solzi
  • 1 morcov taiat mic
  • 4 cuisoare
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura piper boabe negru, zdrobit putin
  • patrunjel, cimbru
  • 1 l vin rosu 
  • 1 cana brandy (de mere daca se poate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beef Bourguignon:

Taie carnea cuburi si amestec-o cu legumele intr-un castron. Pune vinul si brandy.

Pune castronul acoperit cu folie alimentara la frigider si lasa peste noapte.

A doua zi scoate carnea din marinata (pe care nu o arunci!) si usuc-o bine cu servete absorbante. Pune 3 linguri de ulei intr-o cratita mare (o sa cuprinda toata mancarea) si prajeste carnea pe toate partile, pana devine maronie.

Separat strecoara marinata si incalzeste-o.

Acum se face un fel de sos Bechamel cu marinata: topeste untul si adauga amestecand faina. Toarna cate putin din marinata calda, ca sa nu se faca cocoloase. Pune acest sos peste carne, amesteca si lasa la foc mic sa fiarba 2 ore. Mai poti pune patrunjel si cimbru, daca vrei mancarea mai aromata.

In timp ce mancarea fierbe, se prepara toppingurile. Taie baconul betigase si prajeste-l la foc mic, pe toate partile. Scoate-l din tigaie si in sosul lasat prajeste ceapa. Eu n-am gasit ceapa mica si am pus niste arpagic. Trebuia sa pun mai mult, dar m-am plictisit sa-l curat. Scoate ceapa si pune ciupercile taiate felii. Caleste-le. Pune toate toppingurile peste carne, adauga pasta de rosii, amesteca si mai lasa la fiert 30 minute.

Serveste cu garnitura de cartofi fierti sau piure.

Aceasta reteta este adaptata dupa FXcuisine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rivka 1

26.01.2010, 17:28

imi fac si eu loc cu coatele , dati-va la o parte , vreau si eu sa apuc la o portie

Brindusa 1

26.01.2010, 19:27

stati si nu va impingeti, ca dau cate o lingura sa ajunga la toti!

Bunica 1

26.01.2010, 20:39

Eheeee, bucuresteni ajung primii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la rotisor