Beignets - gogosi frantuzesti

de Tabita _ in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 5366 vizualizari

 

M-am inspirat din retetele dragei mele Jamila pentru aceasta reteta.
Diferenta fata de gogosile clasice ar fi ca aluatul e mai moale si putin mai lipicios, timpul dospirii este de minim 2 ore si se taie in forma patrata sau dreptunghiulara.
Sunt foarte pufoase si delicioase.
Sper sa le incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 oua
  • putina sare
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom (optional)
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Beignets - gogosi frantuzesti:

Am incalzit putin apa si am pus-o intr-un bol. Am adaugat drojdia si zaharul si am amestecat bine.

Separat am incalzit putin laptele, am adaugat ouale si esentele si le-am amestecat.

Am pus doua compoziti se impreuna intr-un bol si le-am amestecat.

Am adaugat sarea si untul (la temperatura camerei) in compozitie si apoi treptat faina.

Am presarat intr-un strat generos faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.

L-am framantat ajutandu-ma de faina timp de 15 minute, aducand marginile in centru, obtinand un aluat tot moale, dar mai nelipicios.

Am pus apoi aluatul intr-un bol uns cu putin ulei. Am acoperit bolul cu folie de plastic si l-am lasat sa creasca aproximativ 2 ore.

Am presarat putina faina pe blatul de lucru. Am rasturnat aluatul si am presarat putina faina si peste aluat.

Am intins o foaie de aluat de 0,5 cm, dupa care am decupat gogogile cu ajutorul unei forme.

Am pus gogosile in ulei incins, le-am stropit putin si deasupra cu ulei ca sa creasca frumos, apoi le-am intors pe cealalta parte si le-am prajit pana cand s-au aurit frumos.

Le-am scos apoi pe un servetel de bucatarie pentru a se absorbi excesul de ulei, iar apoi le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot taia in ce forma doriti, nu neaparat patrate.

2

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Beignets - gogosi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Tabita _ 1

21.02.2016, 20:07

Da Roxy, multumesc

Merisor 1

22.02.2016, 10:47

Yummmm, dau o cafea pentru 3 gogosi

Tabita _ 1

22.02.2016, 14:14

Meri, cu mare drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana si blat de pandispan